Maakohtaiset sivustot:

Huomio

Kaikki lääkintälaitteita ja tuotteita koskevat tiedot tällä sivustolla on tarkoitettu vain  EU:n alueella toimiville terveydenhuollon ammattilaisille.

Painamalla "Hyväksy ja vahvista" -painiketta vakuutat, että olet tästä tietoinen ja että olet EU:n alueella toimiva terveydenhuollon ammattilainen.

DALI®

Tehokas DALI®-lipoproteiiniafereesi

DALI-lipoproteiiniafereesi
DALI-lipoproteiiniafereesi

DALI®-lipoproteiiniafereesin avulla hoidetaan potilaita, joilla on vaikea hyperkolesterolemia ja/tai kohonneet lipoproteiini-a:n (Lp[a]) pitoisuudet. Nimi DALI® tulee hoidon toimintaperiaatteesta: lipoproteiinien suorasta adsorptiosta.

Hoidon tarkoituksena on laskea LDL- ja Lp(a)-tasoja. Näin voidaan pysäyttää ateroskleroosin eteneminen tai jopa taannuttaa sitä.

DALI®-hoitotoimenpide

Lipoproteiiniafereesihoidossa voidaan käyttää vena-vena- tai AV-fisteli-veritietä. Veri otetaan potilaan käsivarren laskimosta ja johdetaan adsorberin läpi. DALI®-lipoproteiiniafereesin keskeinen komponentti on adsorberikolumni. Adsorberikolumnin adsorboiva materiaali sitoo selektiivisesti kokoveren LDL-kolesterolia ja lipoproteiini-a:ta1. Muita verikomponentteja, kuten HDL-kolesterolia, albumiinia ja immunoglobuliineja poistetaan vain pieniä määriä tai ei juuri lainkaan2,3. Tämän jälkeen puhdistettu veri palautetaan potilaaseen toisen käsivarren laskimoon.
LDL- ja Lp(a)-tasoja voidaan muokata yksilökohtaisesti potilaan hoitotarpeiden mukaan käyttämällä potilaalle sopivaa adsorberikokoa (DALI® 500, DALI® 750, DALI® 1000, DALI® 1250).
Yksittäisen hoidon aikana LDL-tasoa voidaan laskea jopa 70 % ja Lp(a)-tasoa jopa 65 %.3

DALI-hoitotoimenpide
DALI-hoitotoimenpide

DALI®-adsorberin lipoproteiinien sitomisen toimintaperiaate

LDL:n ja Lp(a):n sitominen tapahtuu sähköstaattisen vuorovaikutuksen avulla, joka ilmenee adsorboivan materiaalin negatiivisesti varautuneen polyakryylihapon ja LDL-kolesterolin, VLDL:n ja Lp(a):n positiivisesti varautuneen apolipoproteiinin B-100 välillä.

DALI-adsorberin lipoproteiinien sitominen
Polyakryylihapon ja apolipoproteiinin B-100 reseptorimainen sitominen tapahtuu sähköstaattisesti.

DALI®-hoidon edut

  1. Erittäin selektiivinen LDL:n ja Lp(a):n poisto4
  2. Huomattavan tehokas LDL- ja Lp(a)-tasojen lasku3, 5
  3. Lyhyt hoitoaika
  4. Yksinkertainen hoitotoimenpide2, 4, 6
DALI-järjestelmää koskevat pitkän aikavälin tutkimustulokset
Pitkän aikavälin tutkimustuloksissa painotetaan DALI®-järjestelmän selektiivisyyttä kaksinumeroisten lipidiarvojen alentamisessa7

Käyttö

DALI®-hoito voidaan antaa Art Universal -hemoadsoptiolaitteella.

DALI-hoidon antaminen
DALI®-hoidon antaminen

Liittyvät hoidot

1. Bosch T, Keller C; Therapeutic Apheresis and Dialysis June 2003; 7(3): 341–4.
2. Bosch T, Therapeutic Apheresis Aug. 2001; 5(4): 239–43.
3. Ramlow W et al.; Efficacy of lipid reduction with DALI® and MONET® apheresis techniques – results from a multicenter observational study; 4th Dresden International Symposium on Therapeutic Apheresis, 2016.
4. Bosch T et al.; Therapeutic Apheresis and Dialysis June 2006; 10(3): 210–18.
5. Julius U et al.; Therapeutic Apheresis and Dialysis Apr. 2013; 17(2): 179–84.
6. Kozik-Jaromin J et al.; Safety aspects of lipoprotein apheresis using DALI® and MONET® – results from a multi-center observational study; 4th Dresden International Symposium on Therapeutic Apheresis, 2016.
7. Modified from Bosch et al, Journal of Clinical Apheresis 2002; 17(4): 161–9