Maakohtaiset sivustot:

Dialyysipotilaan päiväkirja

20.9.

Olin juuri ensimmäisessä dialyysihoidossa. En koskaan ajatellut, että päätyisin tähän, vaikka terveysongelmia on ollut siitä alkaen, kun sain sydänkohtauksen vuonna 2006. Minua hoidettiin ylipainon ja korkean verenpaineen takia ja lääkärit varoittelivat jatkuvasti, että munuaisten toiminta on heikkenemässä. Kuukausia sitten lääkäri kertoi, että he haluaisivat laittaa dialyysisuntin käsivarteeni, mutta kieltäydyin. Toivoin toipuvani omia aikojani. Mutta viikko sitten minulle tuli kauheita kipuja ja Janien piti kiidättää minut sairaalaan. Myöhemmin sain tietää, että kipu ei aiheutunut munuaisista vaan ruokamyrkytyksestä. Siitä huolimatta munuaisteni toiminta oli heikkenemässä.

Potilas kävelee luonnossa

21.9.

5.10.

17.10.

Täällä Bostonissa olen mennyt mukaan Fresenius Medical Caren Pohjois-Amerikan tytäryhtiön tarjoamaan RightStart-ohjelmaan. RightStart-ohjelmassa minulla on omahoitaja, joka hoitaa tapaustani ja antaa minulle lääketieteellistä neuvontaa. Ravitsemusterapeutti auttaa Janieta ja minua löytämään ruoka-aineet, joita minun tulisi syödä, ja sosiaalityöntekijä huolehtii sairausvakuutusasioistani.

19.10.

19.11.

Tri Thomas ei kysellyt paljoa ensi kertaa tavatessamme. Hän kuunteli, mutta silti tuntui, ettei hän todella käsittänyt, mitä puhuin hänelle. Hän mietti vain siirtymää.

Sheryl Fletcher
RightStart-päällikkö

7.12.

16.12.

25.12.

20.1.

RightStart-ohjelmani pitäisi olla nyt ohi mutta olen joutunut olemaan poissa monta kertaa työni takia ja on vielä asioita, jotka minun tulee tietää esimerkiksi hätätilanteesta ja dialyysipotilaana matkustamisesta. Aikani Bostonissa päättyy pian ja Sheryl Fletcher on luvannut jatkaa työskentelyä kanssani senkin jälkeen, kun olen vaihtanut hoitopaikkaa. Olen jo tottunut dialyysikoneeseen ja ymmärrän, että olen ollut kriittinen ihmisten ja asioiden suhteen, vaikka kaiken tarkoituksena oli vain auttaa.

Aiheeseen liittyvää sisältöä