Maakohtaiset sivustot:

Huomio

Kaikki lääkintälaitteita ja tuotteita koskevat tiedot tällä sivustolla on tarkoitettu vain  EU:n alueella toimiville terveydenhuollon ammattilaisille.

Painamalla "Hyväksy ja vahvista" -painiketta vakuutat, että olet tästä tietoinen ja että olet EU:n alueella toimiva terveydenhuollon ammattilainen.

Immunoadsorptio

Autoimmuunisairauksien hoito afereesitekniikoita käyttäen

Immunoadsorptio
Immunoadsorptio – afereesihoito

Vasta-aineilla tai autovasta-aineilla ja kiertävillä immunokomplekseilla on usein merkittävä rooli autoimmuunisairauksissa.

Vasta-aineet, kuten immunoglobuliiniluokat G, M, A tai E voivat olla erittäin haitallisia potilaan terveydelle. Tähän liittyy usein solupinnan mekanismien (kuten komplementtitekijöiden) aktivointi tai agonistinen stimulointi tai tiettyjen reseptorien antagonistinen esto. Terapeuttisessa afereesissa käytetään immunoadsorbereita, joiden avulla veren plasmasta poistetaan tarvittavat vasta-aineet tai immunokompleksit. Tämä voi lievittää sairauden oireita, akuutti tila mukaan lukien, ja estää sairauden etenemisen.

Maksimaalinen hoitokapasiteetti monikäyttöisellä adsorberilla

Kuten muissakin kehonulkoisissa menetelmissä verta otetaan potilaan isosta laskimosta. Seuraavaksi verestä erotellaan solukomponentit ja plasma joko filtraation tai sentrifugoinnin avulla.

Sen jälkeen plasma ohjataan selektiiviseen tai puoliselektiiviseen adsorberiin immunoglobuliinien haluttua sitomista varten.

Useiden autoimmuunisairauksien hoito edellyttää mahdollisimman monien vasta-aineiden poistamista mahdollisimman nopeasti.

Fresenius Medical Caren tuotevalikoimassa on edistyksellisiä järjestelmiä, joissa käytetään erilaisia immunoadsorberityyppejä vastaamaan potilaiden erilaisia tarpeita. Esimerkiksi monikäyttöisten adsorbereiden (GLOBAFFIN) käyttö mahdollistaa erittäin tehokkaan hoidon, jossa poistetaan suuri määrä immunoglobuliineja kiinteän uudistumisprosessin ansiosta.

Yksittäiset vaiheet kaksi kolumnia sisältäville immunoadsorbereille
Yksittäiset vaiheet kaksi kolumnia sisältävien immunoadsorberien uudistamiseen: GLOBAFFIN.

IgG:n määrän väheneminen riippuu käsitellystä plasmamäärästä

Uudistumisprosessi tarkoittaa, ettei adsorberin kapasiteetti rajoita vasta-aineiden vähenemistä. Lisäksi immunoadsorptio voidaan säätää hoidettavan potilaan plasmatilavuuteen sopivaksi. Yleensä potilaan plasmatilavuus käsitellään 1,5–2,5 kertaa. IgG-vasta-aineita pystytään vähentämään noin 61 prosentilla, kun plasmatilavuus käsitellään 1,5 kertaa ja noin 87 prosentilla kun plasmatilavuus käsitellään 2,5 kertaa (kuva 3).1

IgG:n määrän väheneminen ja plasmatilavuus
Yllä: Keskimääräinen IgG:n määrän väheneminen (%) käsitellyn plasmatilavuuden mukaan (mukautettu kohdasta 1)

Runsaasti erilaisia käyttökohteita

Kun immunoadsorptiohoito toteutetaan GLOBAFFINia käyttäen, voidaan hoitaa useita erilaisia autovasta-aineiden välittämiä sairauksia.

Tämä on GLOBAFFIN-hoitojen kahta kolumnia käyttävän uusiutuvan järjestelmän tehokkuuden ja selektiivisyyden ansiota.

Kahta kolumnia käyttävissä järjestelmissä noudatetaan seuraavaa toimintaperiaatetta: Vasta-aineiden eliminoimiseksi yksi adsorberi täyttyy plasmalla samalla kun toinen uudistuu.

Lue lisää muista käyttöaiheista.

Immunoafereesi (IA) kahta adsorberia käyttäen
Immunoafereesin (IA) toimintaperiaate käytettäessä kahta adsorberia. Vasta-aineiden eliminoimiseksi yksi adsorberi täyttyy plasmalla samalla kun toinen uudistuu.

Liittyvät tuotteet

1. Belàk M, Borberg H, Jimenez C, Oette K: Technical and clinical experience with protein A immunoadsorption columns. Transfusion Science 1994; 15: 419–22.
2. Gjörstrup P, Watt R M: Therapeutic Protein A Immunoadsorption. A Review. Transfusion Science 1990; 11: 281–302